Duurzaamheid

Onze visie op duurzaamheid

We omarmen vol overtuiging de uitdaging om een voortrekkersrol te vervullen in de ontwikkeling van een duurzame en veerkrachtige samenleving, waarin het potentieel van eenieder tot volle bloei kan komen

onze ambitie reikt verder dan de kernactiviteiten. Wij streven naar het creëren van een dynamische en inclusieve werk- en leefomgeving, waar een vooruitstrevende aanpak qua duurzaamheid niet alleen gedijt maar ook als een krachtige beweging wordt doorgegeven.

We werken hiervoor in verbondenheid en vertrouwen samen met al onze interne en externe partners. Samen vormen wij een krachtig front om een duurzame positieve maatschappelijke impact te genereren en anderen te inspireren.

Kompas en ambities

Als leidraad voor het integreren van duurzaamheid in onze strategieën en beleidsplannen op alle niveaus, hanteren wij de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de Verenigde Naties.

Al onze processen worden getoetst aan deze duurzaamheidsdoelstellingen, met als doel een gebalanceerde aanpak over de 5 P’s te waarborgen: people, planet, prosperity, peace, en partnership.

Daarnaast sensibiliseren en rapporteren we over onze initiatieven en behaalde resultaten. Ons ultieme doel is om alle medewerkers te inspireren en te motiveren voor een toekomst waarin duurzaamheid, innovatie en mensen centraal staan.

Thema's

Op dit moment leggen wij de focus op deze 8 strategische doelstellingen, die nog naar concrete acties vertaald zullen worden:

Inclusieve samenleving

Als zorgverleners bouwen wij met expertise en passie verder aan een inclusieve samenleving waar iedereen tot bloei kan komen.

Diversiteit

Als organisatie creëren wij een stimulerend werkklimaat dat inclusie en diversiteit bevordert.

Kleinere ecologische voetafdruk

Als bewuste consument verkleinen we onze ecologische voetafdruk, met bijzondere aandacht voor doordacht energieverbruik, afvalbeheer, transport en mobiliteit.

Duurzaam aankoopbeleid

We voeren een gedurfd duurzaam aankoopbeleid en inspireren onze medewerkers, cliënten en bewoners tot duurzamer gedrag.

Modernisering infrastructuur

We moderniseren onze infrastructuur en schakelen over naar duurzame systemen.

Evenwicht

Binnen teams op alle niveaus streven we naar een evenwicht tussen inspiratie, mensen en resultaten, in relatie met de omgeving en gericht op de toekomst.

Transparante besluitvorming

Doelgerichte en transparante besluitvorming met actieve betrokkenheid van stakeholders staat centraal.

Solidariteit

Onze maatschappelijke rol realiseren we in solidariteit met anderen. We doen dit via diverse samenwerkingsverbanden, zowel binnen de groep Broeders van Liefde, als in externe netwerken en wereldwijde partnerschappen.

Partnerschap met Cifal Flanders